Ит Лидери

БОРИКА подпомогна създаването на платформа за дарения в помощ на недоносените деца

Computer World

БОРИКА подпомогна създаването на специална онлайн платформа за дарения в помощ на недоносени деца (www.donate.premature-bg.com). На нея всеки може да се запознае с проблемите на недоносените бебета и техните семейства, да си избере конкретна кауза и да даде средства за нея. Изграждането на платформата е част от тазгодишната кампания на фондация „Нашите недоносени деца“, която ще протече под надслов „Големи чудеса за малките герои“.

„Партньорството ни с фондация „Нашите недоносени деца“ датира от няколко години, през които имахме шанса да бъдем част от редица значими кампании, които пред очите ни променяха съдби. Ще продължим да ги подкрепяме, защото вярваме, че заедно, стъпка по стъпка, правим големи чудеса за малките герои“, коментира Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА АД.

Организаторите на инициативата са се фокусирали в три основни направления: набиране на средства за закупуване на животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната; изграждане на семейни стаи в тях, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на продължителен болничен престой, и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца “Малки чудеса”.

Съществена част от кампанията "Големи чудеса за малките герои" е и специалното събитие, което ще се проведе на 14 ноември под надслов „Вечер на чудесата“. Събитието, подкрепено от БОРИКА, се организира по повод Световния ден на недоносените бебета. Благотворителната вечер включва специална програма, в която ще вземат участие известни български артисти, представители на шоубизнеса, журналисти, както и представители на държавната власт, на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор, доказали се като сериозно ангажирани с каузата на фондация “Нашите недоносени деца”. Водещ ще бъде Милена Златкова, журналист и радиоводещ в предаването "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша", а участници в събитието ще бъдат известни български изпълнители като Михаела Филева, Маги Джанаварова и Славин Славчев. Средствата, събрани в рамките на благотворителната вечер, ще бъдат използвани за трите основни и най-важни проекта на фондацията в тазгодишната кампания.

В подкрепа на кампанията тази година се включват популярни личности, сред които Ники Кънчев, Михаела Филева, Румяна Нейкова, Диляна Попова, както и водещи лекари неонатолози, в лицето на доц. Ралица Георгиева, началник на неонатологичното отделение на Специализирана болница за активно лечение по детски болести – София, д-р Донка Узунова, завеждащ отделение по неонатология към ІІ САГБАЛ “Шейново“, и др.

В рамките на кампанията ще бъде организиран и Коледен базар, на който хората ще могат да изразят своята подкрепа за най-малките. Допълнително всеки, който желае да дари за каузата за недоносените деца в България, може да изпрати СМС с текст DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.

Припомняме, че през 2017 г. БОРИКА АД подпомогна каузата на фондация “Нашите недоносени деца”, като реализира благотворителна инициатива под надслов „Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство“. В периода ноември – декември, за всеки нов или подновен електронен подпис B-Trust, компанията дари 1 лев на Фондацията. Събраните средства бяха инвестирани в закупуването на специализирано оборудване за първия център у нас „Малки чудеса“, посветен на нуждите на недоносените деца и техните семейства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X