Ит Лидери

HeleCloud с прогнозен ръст от 400% на годишния оборот за 2018

Computer World

HeleCloud, технологичен консултант за AWS (Amazon Web Services) платформата и доставчик на услуги за управление, продължава възходящото си развитие, сочат прогнозите на финансовите резултати на компанията. След като само две години след създаването си, тя се нарежда сред водещите консултантска компания за облачни услуги в Европа, компанията очаква годишният ѝ оборот за 2018 г. да надхвърли четири пъти миналогодишния.

През 2018 год. в HeleCloud са наети 42 нови служители, като се планира до края на годината екипът да се разрасне до 60. Ръстът на е четирикратен спрямо предходната година. Компанията има повече от 40 клиента и партньора от САЩ и шест държави от Европа, Близкия изток и Африка. Екипът й е работил по 35 проекта. В същото време, HeleCloud е партньор на шест международно и национално признати организации – AWS (Amazon Web Services); BGF (British Growth Fund); HashiCorp; ITC Secure Networking; Velostrata; Британско-българската бизнес асоциация (БББА), като близо 80% от експерт-консултантите на HeleCloud са базирани в България.

 

Екипът на HeleCloud извървя труден, вълнуващ и удовлетворяващ път, изпълнен с много предизвикателни проекти от създаването си през 2016 г. За две години успяхме да съдействаме на повече от 40 клиента и партньора да изградят своята облачна среда, създадохме приложения и системи, които да подкрепят успеха им и да повишат конкурентоспособността им. Привлякохме някой от топ талантите в Европа и се превърнахме в една от най-бързо развиващите се консултантски компании за облачни услуги и доставчици на услуги за управление в Европа и света“, коментира Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

В портфолиото на HeleCloud се нареждат клиенти като Viber, Endel, NEX Group и Zopa. Компанията е реализирала проекти за организации от финансовия, телекомуникационния и институционалния сектор.

През октомври компанията обяви инвестиция от 2 млн. британски паунда, която получава от водещия фонд BGF. Зад него стоят банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X