Ит Лидери

Джеф Безос с рекорд – 20 млрд. долара загуба за два работни дни

Computer World

Джеф Безос определено може да си позволи да загуби милиарди. И все пак, когато това се случи, си заслужава да му се обърне внимание, а това е факт към днешна дата. Главният изпълнителен директор на Amazon се лиши от 19,2 милиарда долара за два последователни работни дни (26 октомври и 29 октомври, разделени от уикенда), тъй като акциите на неговата компания паднаха с почти 14% в рамките на този период. Според Bloomberg това е най-голямата сума, която някой е губил в рамките на два работни дни. По този начин Безос изпреварва неприятния предишен рекорд на Facebook. Най-голямата социална платформа загуби 16,5 милиарда долара, след като не успя да отговори на очакванията за финансовото и представяне през юли.

Въпреки огромната загуба, Безос все още удобно се настанил на трона на богатството с авоари с нетна стойност от 133 млрд. долара към края на октомври. За сравнение, вторият, Бил Гейтс, има “едва” 94,2 млрд. долара.

Разбира се, една от причините, поради която Безос има толкова голяма преднина, е, че за разлика от Гейтс, той не дарява много за благотворителност. Не трябва да забравяме, че Гейтс дари 35,8 милиарда долара на благотворителната си фондация, което е 27% от личното му състояние, към септември - най-много от всеки в света, според анализ на Forbes. Безос тепъърва навлиза в тази област, като наскоро стартира фондация за подпомагане на бедни деца, в която дари 2 милиарда долара.

Въпреки рекордната загуба, само два дни по-късно, на 31 октомври, Безос възстанови част от нея – 5,4 милиарда долара - след като акциите на Amazon скочиха с 4,4%. Общо взето, история като за Хелоуин.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X