Ит Лидери

ScyNet е победителят в блоkчейн конкурса на CEE Block София

Computer World

ScyNet е победителят в блокчейн конкурса, организиран от CEE Block София в партньорство с Телелинк. Компанията ще получи награда от 250 хил. евро инвестиция и бизнес менторство за финална реализация на проекта. В надпреварата участваха над 50 блокчейн решения от сферата на образованието, здравеопазването, управлението веригата на доставки и други интересни области на приложение за новата технология.

„ScyNet е проектът, който обещава да създаде повече добавена стойност за блокчейн екосистемата и обществото като цяло и успоредно с това има потенциал да се развие във всяка една от трите ключови за нас области – управление веригата на доставки, здравеопазване и образование“, отбеляза Любо Минчев, председател на журито и главен изпълнителен директор на Телелинк.

Основните критерии, по които бяха оценени финалистите, са: иновативност, социална значимост, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал. ScyNet проектът включва не само блокчейн технология, но и изкуствен интелект. Той представлява децентрализирана мрежа за създаване и обучение на автономни AI агенти, базирана на умни договори (smart contracts). Те са част от EU Blockchain Observatory and Forum екосистема. Всъщност ScyNet е един от двата ключови проекта на Comrade Cooperative – софтуерна компания, която разработва продукти със стартиращи организации и им помага да прераснат в успешен бизнес.

Деветимата финалисти представиха своите проекти на 25 и 26 октомври в София Тех Парк и бяха оценени от жури в състав: председател на журито Любо Минчев, основател и главен изпълнителен директор на Телелинк; Божидар Божанов, основател на LogSentinel; Елвин Гури, изпълнителен директор на Empower Capital; Иван Житиянов, изпълнителен директор на Телелинк Бизнес Сървс; и Росен Иванов, основател на BlackPeak Capital. Сред присъстващите имаше международни компании, експерти от блокчейн общността, технологичната екосистема и академичните среди, а също така консултатни, инвеститори и представители на финансови институции. По време на събитието също така бяха представени най-добрите практики в блокчейн средата от водещи технологични компании, стартъпи с работещи продукти и решения, насочени към бизнеса.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X