Ит Лидери

ScaleFocus с нов развоен център във Варна

Computer World

Българската технологична компания ScaleFocus отвори нов развоен център във Варна. Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.

„Клиентите на фирмата, които имат нужда от разработки на SAP продукти, са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти във Варна“, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, на събитието по повод откриването на новия офис. Специален гост бе кмета на морската столица – Иван Портних.

Изборът на града е резултат от огромния приток на желаещи кандидати за работа във Варна, обясняват от компанията. По време на откриването на последния център за разработки на ScaleFocus в Бургас, много от посетителите са били именно специалисти, изявили желание да работят от морската столица. 

“Събитията се развиха толкова светкавично бързо след създаването на другия ни морски офис, че не можехме да си поемем дъх. Изключително сме въодушевени, че срещнахме и приехме във вече огромния екип на Скейл Фокус такива истински ИТ таланти, сподели още Пламен Цеков. ИТ индустрията може да задържи талантите в България. Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнасяме“ ИТ професионалисти в чужбина.“

„Скейл Фокус действат с визия и мащаб, като прекрасно съчетават потенциала на пазара с качеството на талантите в България. Аз вярвам, че работейки по последните SAP технологии новият им екип във Варна ще е напълно подготвен както за местни, така и за международни проекти с най-високо ниво на изпълнение“, сподели Радомир Миланов, изпълнителен директор на SAP България.

От ScaleFocus са поканили своите служители, които искат да сменят настоящето си местожителство, да работят от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис.

До края на годината във варненския развоен център да бъдат назначени още 20 специалисти. През 2019 г. се предвижда техният брой да се увеличи с още 40 души. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X