Ит Лидери

Развойният център на Paysafe в България – най-големият на глобално ниво

Computer World

Развойният център на Paysafe в България достигна 1000-ия си служител, превръщайки се в най-големи офис на компанията в глобален план. Наетите у нас са около една трета от всички работещи в Paysafe Group и се занимават предимно с разработка на софтуерни продукти за разплащания и парични трансфери, обслужване на клиенти, управление на риска и превенция на измами.

„София започна като малка част от нашия бизнес, а сега се превърна в едно от най-важните и най-големите звена. В момента с 1000 души служители това е най-големия ни офис“, споделя Даниел Чазонов, главен оперативен директор в Paysafe Group. Той допълва, че България е била предпочетена като дестинация заради висококвалифицираните специалисти в областта на софтуерните технологии, както и заради наличието на кадри, владеещи по няколко чужди езика, като в момента офисът в София поддържа обслужване на 16 езика.

Paysafe България е основен двигател за развитието на глобалния бизнес на компанията, а продуктите, разработвани у нас, се използват глобално, подчертава Мирослав Божилов, генерален мениджър в Paysafe България. В момента в България работи екип от 200 софтуерни инженери, които са посветили своите усилия върху развитието и програмирането на дигиталните портфейли (Skrill и NETELLER) и други продукти за разплащания на Paysafe.

Компанията за разплащателни услуги ще отпразнува увеличаването на своя екип с дарение на стойност 100 000 лв. в подкрепа на деца в нужда. Средствата ще бъдат разпределени в 12 каузи в цяла България, избрани съвместно с фондация BCause. А служители на компанията ще могат да се включат като доброволци в инициативите.

„За нас в Paysafe да помагаме на обществото е от изключително значение. Тази година насочихме своята подкрепа към деца и младежи. Това на практика решиха нашите служители. Служителите ни са в основата на нашия успех, затова се радваме да подкрепим каузи, които са близо до техния избор“, разкри Петя Николова, HR Директор, Paysafe България.


Развойният център на Paysafe в България – най-големият на глобално ниво

© Computer World, Computerworld.bg

Новите технологии

Разраствайки се, компанията не спира да търси нови начини да въвежда иновации. Затова сега тя се фокусира върху използването на две ключови технологии – криптовалутите и блокчейн. Само преди няколко месеца в портфейла Skrill беше представена опцията за разплащания с криптовлути и се очаква скоро тази функционалност да се разшири и в другите марки на Paysafe. Чазонов посочва, че компанията не само ще поддържа съществуващите криптовалути и продукти, но има планове да разработи и свои собствени услуги.

„В известна степен ние предлагаме своя собствени валути, ако погледнем на Paysafecard и Paysafecash. Работим ежедневно за подобряването на нашите продукти, включително криптовалутите. В допълнение имаме и лаборатория за иновации, която разглежда криптовалутите като цяло“, уточнява Чазонов.

За да бъде компанията в крак с всички тенденции, тя не пропуска да се възползва и от възможностите на блокчейн. Според главния оперативен директор на Paysafe Group през следващите няколко години технологията ще повлияе значително върху ежедневното банкиране и върху картови брандове като Mastercard и Visa: „И тъй като имаме много стратегически отношения с банките, с Mastercard и Visa, търсим начини как можем да използваме блокчейн и да го включим в нашите продукти – като мрежа или като допълнение към съществуващите услуги. Затова в лабораторията за иновации разглеждаме приложението не само на криптовалутите, но и на блокчейн и как те ще промени пазара“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X