Ит Лидери

ScaleFocus придобива Upnetix

Computer World

ScaleFocus, компания, оперираща в сферата професионалните технологии, софтуерното инженерство и дигиталната трансформация, придобива 100% от софийското дружество Upnetix, като по този начин разширява портфолиото си. Upnetix е една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху съвременните софтуерни технологии и дигитална трансформация чрез автоматизация, използване на облачни технологии и модернизация на наследствени системи. Обслужва средни и големи корпоративни клиенти в Северна Америка и Западна Европа. Има офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив и Бургас. Компанията беше наградена за най-голям ръст за последните 3 г. в изданието на www.computerworld.bg и ICT Media - ТОП 100 2018.

Заедно с екипа на Upnetix, ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация. Радваме се да приветстваме в нашето семейство хора, които споделят същите ценности и страст към иновации, просперитет на клиентите и развитие на таланта. С присъединяването на Upnetix, екипът ни ще наброява над 600 професионалисти, които предоставят цялостна консултация, ефективно изпълнение и иновации на своите клиенти. Виждаме чудесна възможност да повишим добавената стойност, която предоставяме на клиентите си, да ускорим растежа си и да се превърнем в една от най-значимите, базирани в ЕС, компании в областта на дигиталната трансформация”, коментира Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

Изпълнителният директор на Upnetix, Радослав Гайдарски, също сподели, че екипът на неговата компания е развълниван от възможността да стане част от семейството на ScaleFocus. “През последните години сме партньори по множество проекти. Заедно създаваме технологични решения с най-високо качество. Като се вземат предвид сходните ценности и мисии на двете компании, присъединяването ни към ScaleFocus е логичната следваща стратегическа стъпка. Убеден съм, че това е класически сценарий на печеливша ситуация, при която клиентите на Upnetix и ScaleFocus ще се възползват от обновено и разширено портфолио от продукти и услуги, а екипите ни ще придобият допълнителни умения. Upnetix ще постигне още по-високи темпове на растеж и ще разшири обхвата на клиентите си, като остане фокусирана върху основните си компетенции”, категоричен беще той.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X