Ит Лидери

БАИТ вече приема компании извън ИКТ сектора

Computer World

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) обяви, че отваря врати за членство на компании от други сектори на икономиката, които работят активно за своята дигитализация. От там обясняват, че към нея ще могат да се присъединяват организации, които произвеждат продукти или предоставят услуги, базирани преобладаващо на информационни и комуникационни технологии (ИКТ).

Това става възможно с промените, които Общото събрание, състояло се на 5 юли 2018 г., прие в Устава на сдружението и вписани в Търговския регистър на Агенцията по вписванията на 11.09.2018 г.

БАИТ вече приема компании извън ИКТ сектораДо момента членове на БАИТ можеха да бъдат само компании, чиято дейност е свързана с разработването, производството и търговията с продукти и услуги от сферата на ИКТ или с обучение и осъществяване на образователни инициативи в горепосочените области.

„Асоциацията предоставя възможност на компании, които работят в иновативни сфери като финтех, блокчейн, машинно самообучение и изкуствен интелект и др., да обединят усилия и да имат непосредствен диалог с ИКТ бранша за дигитална трансформация на обществото, пишат от БАИТ в съобщение до медиите. Като част от нея, организациите със специфична експертиза, ще могат да се възползват от опита, авторитета и позициите на организацията, ще стъпят не само върху изградената и утвърдена структура, но и техните мнения и предложения ще имат по-голяма чуваемост.“

„Дигиталната трансформация коренно променя всеки бизнес. Зараждат се все повече индустрии, които са базирани и изцяло зависят от приложението и развитието на съвременни информационни технологии, сподели Огнян Траянов, председател на УС на БАИТ. Границите на нашия бранш са все по-трудно различими. И ние правим първата стъпка в трансформацията на Българската асоциация по информационни технологии в Българска дигитална асоциация.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X