Ит Лидери

Garitage Park привлече още 7 компании като наематели в комплекса

Computer World

Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален комплекс в България Garitage Park, първите две офис сгради са отдадени над 90%, а 130-те жилищни единици, включени в тази фаза и разположени в ниски блокове и редови къщи, са напълно реализирани.

„Изключително сме доволни, че скоро след като привлякохме за свой наемател високотехнологичната компания VMware, нашият проект и средата, която той предлага, оцениха компании като Milestone Systems, Euroccor и Atos Bulgaria Competency Centre, част от световния лидер в дигиталната трансформация Atos. Радваме се, че Garitage Park се позиционира успешно като притегателен център на ИТ и аутсорсинг индустрията в България.”, споделиха Атанас Гаров и Давид Давидов, управляващи партньори в Garitage Park.

Наред с офисните площи, напредва реализацията на търговските площи в комплекса – Billa, Lilly, Sopharmacy, Братя Хлебари, са част от обектите, които ще се открият в рамките на тази и следващата година, осигурявайки редица удобства и услуги за ползвателите на Garitage Park.

Припомняме, че в началото на годината високотехнологичният гигант VMware нае повече от 20 000 кв.м. в офис площи в комплекса, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г. Обявената наемна площ все още е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар.

Предсрочната реализация на над 90% от офисните площи от Фаза 1 напълно оправдава амбициите на инвеститорите да продължат с бързи темпове реализацията и на следващите две офисни сгради – 3 и 4 с обща отдаваема площ 48 хил. кв. м. и 1200 паркоместа. Първата копка на Фаза 2 бе направена през април 2018 г. като заедно с нея ще бъде изградена и спортна зала „София парк“ с капацитет 1700 зрители, която ще бъде новия дом на волейболен клуб „Левски“.

Верни на принципите на BREEAM Communities, британския стандарт за устойчиво строителство, Garitage Park дава заявка капацитетът на залата да бъде използван и от работещите и живеещи в комплекса, които ще имат възможност да практикуват волейбол, баскетбол и футзал. През следващата пролет се планира и откриването на спортния комплекс с площ над 3600 кв.м., включващ плувен басейн, спортна зала, рехабилитация, СПА услуги и др., допълвайки многото удобства, които ще бъдат предложени от Garitage Park - паркова среда с детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца, ресторанти, кафенета и други.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X