Ит Лидери

Британската Ocado Technology отваря нов софтуерен център в София

Владимир Владков

Британската Ocado Technology отвори нов развоен център в София. Компанията създава софтуер и системи, поддържащи цялостните платформи за онлайн търговия на водещите супермаркети Ocado и Morrisons. Новият софтуерен център на Ocado Technology в София бе открит от британския посланик в България Ема Кейт Хопкинс (Носител на ордена на Британската империя - OBE).

“Новият софтуерен център на Ocado e чудесен пример за това, как една британска компания може да се възползва от възможностите на България като място за развитие на своя бизнес“, е заявила Ема Хопкинс.

Новият софтуерен център на Ocado Technology в София е с площ 1800 квадратни метра в модерна сграда, в близост до Mall Paradise. В него работят вече над 60 софтуерни инженери, които разработват проекти в областта на роботиката, машинното обучение, изкуственият интелект и симулациите, data science – метод за извличане на данни и анализирането им, складовия контрол, изпълнението на онлайн поръчки и др. Броят на специалистите се очаква да се утрои през следващите години.

Софтуерните системи на Ocado Technology включват иновативни технологии в 5 от най-горещите днес сфери, включително изкуствен интелект (AI), роботика, Интернет на нещата (IoT), анализ на Големи данни и облачни технологии. Освен във Великобритания, Ocado Technology разработва софтуер в своите стратегически и модерни центрове - два в Полша и по един в Испания и в България.

Ocado Technology е създала смарт платформата Ocado Smart Platform (OSP), която осигурява цялостно решение за електронна търговия, помагащо на супермаркетите да приемат и изпълняват ефективно онлайн поръчки.

„Ocado Technology е намерила начин за плавен преход от традиционните супермаркети към все по-популярните онлайн магазини, твърдят от компанията, която подписва множество OSP сделки с международни гиганти като Kroger, Morrisons, ICA, Sobeys и Group Casino.

“Радваме се да разширим нашите възможности в София. Партньорството ни с Questers ни помогна да се установим първоначално в София, а да оперираме самостоятелно ще ни даде повече възможности за бъдещето. Откриването на новия офис е доказателство за таланта на нашия бързоразвиващ се екип, който успешно се справи с някои много сложни предизвикателства през последните 2 години“, коментира Ричард Хейууд, мениджър на Ocado Technology София.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X