Ит Лидери

Fitbit представи нова корпоративна платформа за здравни грижи

Computer World

В сряда, Fitbit представи новата си платформа - Fitbit Care - насочена към работодателите, давайки им възможност да изграждят здравна система, насочена към уелнес, предотвратяване и управление на заболяванията. Fitbit Care е комбинация от здравен консултант и виртуална грижа чрез приложението Fitbit Plus. В комбинация с носимите устройства на компанията, тя може да играе и ролята и на фитнес тракер.

Fitbit Care има три различни компонента. Първият от тях е проследяване на здравето и фитнес тренировките. На второ място, корпоративните клиенти могат да използват дигиталните инструменти на Fitbit за поставяне на лични предизвикателства и създаване на частни социални групи за подкрепа и мотивация. И на трето – чрез приложението на компанията – Fitbit Plus - организациите могат да осигуряват индивидуално здравно обслужване на членовете си, което ще им позволи да подкрепят тези от тях, които страдат от диабет, депресия или други сериозни заболявания. То улеснява комуникацията между членовете на организацията и доставчиците на здравни услуги.

Fitbit Plus също така ще интегрира медицинските показатели като кръвно налягане, спазване на режим и други данни, което ще позволи улавянето на тенденции, оформящи се с течение на времето.

В рамките на миналата годима, Fitbit засили актовността си областта на диагностиката и здравното обучение. След като компанията се наложи като лидер на пазара на носима електроника, тя се обърна към възможностите, които дават здравните грижи, за да може по този начин да остане жизнеспособна в една конкурентна среда, която е все по-доминирана от Apple.

"С Fitbit Care ние предлагаме решение, което дава възможност на хората да контролират здравето си. Подкрепата към пациентите отвъд стените на лекарския кабинет е едно от най-важните неща, които можем да направим, за да постигнем успешни резултати”, коментира д-р Джон Мур, медицински директор на Fitbit Health Solutions.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X