Ит Лидери

Проект в „Софарма Трейдинг“ спечели бронзов медал на SAP Quality Awards 2018 за ЦИЕ

Computer World

Българска компания беше отличена на 10-ото издание на SAP Quality Awards 2018 за Централна и Източна Европа. „Софарма Трейдинг“ АД и партньора й по внедряване – IBM-България, спечелиха бронзов медал в категория „Иновации“, подкатегория „Търговски иновации с Hybris“.

Част от проекта на компанията е внедряването на SAP Hybris Commerce On-Premise като POS решение на място в търговските обекти, които са част от фармацевтичната верига с над 30 аптеки в България. Стандартните функционалности на SAP Hybris commerce са разширени със специфични за индустрията характеристики, като управление на рецепти, регистриране на пациенти, интеграция с Националния здравноосигурителен фонд, както и с включването на програма за лоялни клиенти с възможност за регистрация и натрупване на точки.

Проектът е оценен високо заради бързия прогрес, който бележи, коментират от SAP. Използвана е Ascendant SAP методология за внедряване в рамките на 9-месечен период, като онлайн са включени 120 потребители, а в близко бъдеще се очаква в системата да се включат още 800 потребители.

„Дигиталната трансформация в Софарма Трейдинг има ключова роля. Както регионът на Централна и Източна Европа, така и България, имат голям потенциал по отношение на използване на модерни технологии за бизнес развитие.“, коментира Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България. „Победителят в SAP Quality Awards доказва, че добре планираните проекти, отговарящи на предизвикателствата на бъдещето, може да имат голямо влияние дори и върху най-големите организации.“, допълва той.

В рамките на тазгодишното SAP Quality Awards 2018 за Централна и Източна Европа компаниите от региона се състезаваха в четири категории: Бизнес трансформация, Бърза доставка, Иновации и Търговски иновации с Hybris (под-категория, посветена на внедряването в областта на електронната търговия). Журито оцени участниците от осем страни в региона: Румъния, Полша, Сърбия, Украйна (златни медалисти), както и Словакия, Унгария, Словения и България (сребърни и бронзови медалисти). Най-голям брой награди – общо 5, получиха компании от Полша, като те се представиха във всички категории.

Гала събитието по случай 10-годишнината на SAP Quality Awards 2018 се състоя в град Сопот, Полша и беше част от Технологичния форум на SAP.

Отличените проекти са избрани от жури, съставено от SAP мениджъри и външни експерти по дигитална трансформация. Измежду факторите, взети под внимание при оценяването на подадените проекти, са тяхната стойност за бизнеса, методи на организация и управление, ангажираност на екипа и партньорите, управление на риска и влияние на системата върху трансформацията на целия бизнес.

Победителите във всяка категория (Mega Image, AD Elektromreza Srbije, Metinvest Holding и InterCars) ще представят региона на Централна и Източна Европа по време на международния финал. Там се избират най-добре реализираните проекти за Европа, Средния Изток и Африка. Наградите се връчват всяка година на приблизително 250 отлично изпълнени проекта.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X