Ит Лидери

Компания, разработваща финансов софтуер, откри развоен център в София

Владимир Владков

Софтуерна компания Devexperts, чиято централа е в Мюнхен, отваря свой развоен център в София. Компанията, която разработва специализирани софтуерни решения в областта на капиталовите пазари, е избрала да наеме български програмисти, след като вече има свои офиси в Мюнхен, Анталия и Порто.

Сред клиентите на Devexperts ритейл и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, фондови борси и борси за криптовалута в САЩ, Великобритания и Япония, включително TD Ameritrade, сляла се с бившата thinkorswim Inc. (САЩ); GAIN Capital (forex.com), сляла се с бившата GFT Markets (САЩ); MONEX Group (Япония), CFH Group и други.

Продуктите на Devexperts включват широка гама платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и алгоритмични инструменти за обработка и анализ на данни в реално време. Компанията разработва чатботове, базирани на изкуствен интелект, за брокери и инвестиционни мениджъри, VR / AR бюра за търговия и анализи, технологии за откриване на измами и наблюдение на подозрителни дейности на финансовите пазари, както и решения за управление на индексите.

„За нас е огромна чест и предизвикателство да отворим своя нов развоен център именно в България. Обмисляхме възможностите в различни дестинации, сред които Унгария и Чехия, но установихме, че страната ви има какво да предложи и решихме да инвестираме именно тук. В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса“, коментира за пресата Михаил Бабушкин, главен изпълнителен директор на Devexperts.

Devexperts ще се опита да привличе квалифицирани софтуерни специалисти, но ще инвестира и в образователни програми, ще работи с местните университети, ще организира обучения и ще създаде стажантски програми.

Офисът на Devexperts в София

Развойният център на Devexperts в България ще бъде ръководен от Виктор Андонов, дългогодишен специалист в ИТ сферата със силни експертни познания във финансовия сектор. Преди да поеме сегашния си пост, Андонов ръководи развойния център на DataArt Европа, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.

Това, че компания от ранга на Devexperts реши да инвестира у нас, е само още едно доказателство, че София се превръща в утвърдена ИТ дестинация. Вече започнахме процеса по подбор на софтуерни специалисти“, коментира Андонов.

Devexperts е основана през 2002 г. и в момента има над 400 служители в различни офиси по целия свят, като много от софтуерните инженери са участвали в Collegiate Programming Contes и са били победители в TopCoder и Google Jam. През последните 15 години компанията е получила над 25 от най-престижните световни отличия в софтуерната и финансовата индустрия.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X