Ит Лидери

Инвеститор съди AT&T заради „кражба на цифрова идентичност“

Computer World

Инвеститор в криптовалути заведе дело за 224 милиона долара срещу телекомуникационния холдинг AT&T, като го обвинява в измами и „груба небрежност“ заради скандал с кражба на голямо количество дигитална валута.

Майкъл Терпин твърди, че притежаваните от него дигитални средства са били откраднати от акаунта за мобилния му телефон към мрежата на AT&T. В документите по делото той описва случая като "кражба на цифрова идентичност".

Терпин е основател на BitAngels, група за инвестиции в Bitcoin, която е създадена през 2013 г. Година по-късно предприемачът учредява фонд за дигитална валута през. Терпин претендира за загуба на криптовалута на стойност 23,8 милиона долара, и иска от телекомуникационния оператор още 200 милиона долара за „други щети“.

Съгласно твърденията в жалбата, AT&T са били част и от други разследвания на подобни измами в миналото. Терпин твърди, че кражбата е извършена чрез подмяна на СИМ, в която участва и доставчикът - прехвърляне на телефонния номер на СИМ-карта, контролирана от трета страна.

След това измамникът може да използва телефонния номер, за да промени паролите на потребителя за различни абонаменти и да осъществи достъп до онлайн профили.

Терпин твърди, че след кражбата, сметката му е прехвърлена на международна престъпна група.

В съобщение, изпратено по имейл до Ройтерс, AT & T отхвърля твърденията: "Ние оспорваме тези твърдения и очакваме с нетърпение да представим позицията си в съда", заяви представител на компанията.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X