Ит Лидери

Наближава крайният срок за кандидатстване за наградата „Джон Атанасов“

Computer World

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на млади учени, които са се изявили в областта на компютърните науки. Подаденото описание на проект ще бъде оценявано според индикатори за научни и практически постижения, както и за принос от внедряването на проекта/разработката на кандидата, поясниха организаторите.

Две грамоти – за ученици и за техните преподаватели, се дават за успехи, постигнати в международните олимпиади по информатика и по ИТ през годината.

Ангажираността с важни обществени предизвикателства ще бъде отличена с приза Грамота „Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос“. Изискванията са кандидатите да са под 35-годишна възраст и проектът им да е приложен за първи път в България. Журито ще отчита индикатори за иновативност, приложност и обществен принос.

Ученици и студенти на възраст между 12 и 25 години могат да кандидатстват за грамота за дебютен пробив в областта на компютърните технологии. За да бъдат отличени, те трябва да са постигнали забележителни резултати през предходната година с проекти и разработки на международни школи, научни фестивали, семинари, научни конгреси.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва от 2003г. насам на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователски центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки. Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от комисия с участието на водещи учени и професионалисти в областта на компютърните науки.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X