Ит Лидери

Пазарът на корпоративни мобилни приложения процъфтява и заради очакваните 5G мрежи

Владимир Владков

 

 

Разработване на технологии като 5G, изкуствен интелект, блокчейн и Интернет на нещата (IoT) ще трансформира пазарът на мобилни корпоративни приложения, като увеличаване на броя и мобилните служители също стимулира този ръст, обясняват от Strategy Analytics.

До 2023 г. пазарът на мобилни корпоративни приложения ще достигне $140 млрд., а мобилната работна сила ще нарасне до 1,88 милиарда човека, допълват анализаторите.

„Апетитът“ на работниците за мобилни приложения също расте, твърди Джина Лук, главен анализатор в Strategy Analytics. - Te все повече очакват да имат мобилен достъп до бизнес приложения, не само до е-поща и глас. Това е реално търсене на B2B и B2C мобилни приложения, уеб приложения и приложения, които свързват „неща“ като сензори и устройства.“

Според нея реалната добавена стойност се „крие“ в свързването на мобилните устройства към съществуващите корпоративни ERP системи и бази данни за бизнес процеси като CRM, системи за автоматизация на работната сила и автоматизация на служителите, работещи навън.

„Повсеместният достъп до тази информация, независимо от вида на платформата, не само трансформира начина, по който потребителите достъпват информацията, но и как бизнесът събира и използва ценните данни“, коментира Лук.

Strategy Analytics допълват, че 5G ще осигури напълно безжичен облачен офис, разполагащ с приложения за унифицирани комуникации, работещи много по-надеждно.© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X