Ит Лидери

PPF Group приключи сделката с Telenor Group

Владимир Владков

Чешката инвестиционна компания PPF Group е завършила придобиването на телекомуникационните активи на Telenor Group в Централна и Източна Европа, пише в кратко съобщения на чешката фирма. Сделката е получила всички необходими разрешения от съответните органи в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, а PPF Group е изпълнила и всички други необходими процедури. Преди 2 дни сделката бе одобрена и от Европейската комисия.

“В резултат PPF Group вече притежава пълен контрол над операциите на Telenor в гореспоменатите страни. Общата стойност на закупените активи е 2,8 млрд. евро (изчислена на база стойност на предприятията). PPF Group финансира сделката чрез синдикиран заем. Покупката е най-голямата в телекомуникационния сектор в Централна и Източна Европа от 2011 година“, коментират от PPF Group.

След регулаторните одобрения се очаква компаниите да обявят кога ще бъде осъществена транзакцията, промените в ръководствата, името, под което ще работят операторите (възможно е запазване на марката Telenor за известно време). През 2013 г. Telenor Group купи от гръцката OTE българския мобилен оператор Globul, като запази марката около една година. В Чешката република PPF Group купи от Telefonica мобилния й оператор, който продължава да действа под името O2.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X