Ит Лидери

Huawei задмина Apple като вторият най-голям продавач на смартфони

Computer World

Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата на смартфони, публикувана днес статистика за последното тримесечие показва, че компанията е направила нова крачка напред, като вече излиза на второ място по брой продадени устройства, след Samsung.

На първо място, анализаторите на IDC и Strategy Analytics установяват, че като цяло пазарът на смартфони се забавя - тенденция, която засяга най-тежко лидерът Samsung, чиито продажби спаднаха с повече от 10% от миналата година насам. В доклада си за печалбата през последното тримесечие южнокорейският гигант обяви, че планира да забави представянето на Galaxy Note 9 заради слабите продажби на Galaxy S9 и разработването на нови устройства, базирани на OLED технология, която издържа на огъване.

Междувременно, серията P20 и популярността на средния клас устройства Nova донесоха 54,2 милиона продажби на Huawei. Този резултат надхвърля прогнозите за представянето на Apple с повече от 10 милиона бройки и представлява 15% от световния пазар.

И двете анализаторски компании установяват, че, въпреки че продажбите на смартфони на Apple са се увеличили, този ръст остава далеч от темповете на Huawei и другата китайска компания - Xiaomi. Това съотношение обаче може да бъде променено с излизането на новите модели на iPhone, които се очакват тази есен, особено ако поддържат функции, търсени на международните пазари, като възможност за две SIM карти например.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X