Ит Лидери

Българският стартъп LogSentinel ще внедрява в Raiffeisen Bank

Владимир Владков

Българската компания LogSentinel, която разработи блокчейн технология за информационна сигурност, е започнала да интегрира своя продукт в основната банкова система на Raiffeisenbank България, съобщава австрийското онлайн списание за технологичен бизнес Trending Topics.

Младата компания, основана от Антон Герунов и Божидар Божанов, подари преди няколко месеца своя софтуер на Държавна агенция по е-управление. Eдноименният продукт ще защитава интегритета на данните в държавни регистри и достъпа до тях, като записва всеки достъп до лични данни през централния компонент за свързаност на държавните регистри RegiX, поддържан от ДАЕУ.

Антон Герунов, съосновател на LogSentinel. Снимка: Архив на Computerworld

Сега компанията внедрява софтуера си и в българското поделение на австрийската банка, като ще помага на банката да се предпазва от измами. Ако внедряването бъде успешно, компанията ще получи шанс да си партнира и с други банки от Raiffeisen Group”, коментира Герунов пред TrendingTopics.

Изборът на банката не е случаен, тъй като LogSentinel участва в Elevator Lab, най-големият корпоративен финтех акселератор в Централна и Източна Европа. Той е създаден от Reiffeisen Bank International.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X