Ит Лидери

$1,3 млн. инвестира инкубаторската програма æternity Starfleet в блокчейн проекти

Computer World

9 блокчейн проекта ще получат финансиране за развитието си от базираната в София инкубаторска програма æternity Starfleet. Те са избрани след индивидуална работа с екипите, с цел изчистване и подобряване на обхвата на проектите, както и структуриране на техните бизнес планове. 

UTU Technologies (Мавритания/Кения), екосистема за споделена икономика, е получила 200 хил. долара инвестиции, а компанията AMPNet (Хърватия), разработваща пакет от хардуерни и софтуерни решения за плащане потреблението на ел. енергия, получава 100 хил. И двата екипа са успели да си осигурят по още 50 хил. долара от партньорите на æternity Ventures.

Прочетете още: Платформата æternity стартира програма за подкрепа на глобалната блокчейн екоситема

Останалите 1 млн. долара са разпределени сред останалите екипи: TraDEXsocial, NOBLE, Tip-me, Ride Safe Africa, YAIR, TRIBE, and Data2Honey.

От æternity Starfleet обясняват, че целта им е да подкрепят глобалната блокчейн екосистема, изграждайки мрежа от иноватори, инвеститори и ентусиасти и представяйки визиите на най-добрите проекти в сферата. Всеки екип в инкубаторската програма е получил менторство и възможност за участие в трейнинг сесии и работилници, водени от известни имена от сферите на блокчейн и бизнеса.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X