Ит Лидери

Siemens и Alibaba ще си партнират при Индустриалния интернет на нещата в Китай

Computer World

Меморандум за разбирателство, който предвижда насърчаване на Индустриалния интернет на нещата (IIoT) в Китай, подписаха Siemens и Alibaba Cloud (компанията за облачни изчисления на китайския гигант Alibaba). Двете компании планират да предложат IioT решение, което да подпомогне развитието на Индустрия 4.0, модернизирането и трансформацията на производството в страната, както и други инициативи в сферата IioT.

Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, и Саймън Ху, старши вицепрезидент на Alibaba Group и президент на Alibaba Cloud, подписаха меморандума за разбирателство в Берлин в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел и на китайския премиер Ли Къцян по време на официалното му посещение в Германия.

„Продължаваме да развиваме нашата глобална индустриална цифрова мрежа, като си партнираме с Alibaba Cloud. Това споразумение е ключово за въвеждането на технологиите на Индустрия 4.0 в Китай като световна сила в производството. Нашите клиенти ще могат да отключат потенциала на индустриалния Интернет на нещата с MindSphere вече и на водещата китайска облачна платформа – каза Джо Кезер. Днес допълнително укрепваме глобалната ни лидерска позиция в автоматизацията и дигитализацията на индустриалния свят."

"Днешното партньорство е решителна стъпка към целта на Alibaba Cloud да даде възможност за дигитална трансформация по целия свят. За нас е удоволствие да си сътрудничим със Siemens и заедно се надяваме да ускорим въвеждането на IoT продукти и услуги, които ще доведат до важни пробиви и напредък в индустрията", посочи Саймън Ху.

Част цифрово портфолио на Siemens е MindSphere – отворена операционна облачно-базирана IoT система, която предлага набор от опции за свързаност на устройства и предприятия, надеждни приложения, усъвършенствани анализи и иновации с цялостни решения за създаването на т.нар. дигитален близнак. Предлагането на MindSphere на Alibaba Cloud ще осигури възможности за компаниите в континенталната част на Китай да се модернизират благодарение на иновативни индустриални решения, уверени са в немската компания

Съгласно меморандума за разбирателство двете организации ще започнат да си сътрудничат незабавно, като възнамеряват да направят MindSphere достъпна на Alibaba Cloud през 2019 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X