Ит Лидери

HTC се готви да съкрати още служители

Владимир Владков

Изпитващият все повече финансови трудности доставчик HTC обяви, че ще съкрати още служители в опит да излезе на печалба. Компанията ще намали броя на работещите в тайванското си производство с още 1500 човека, което представлява около една четвърт от персонала на компанията в целия свят. HTC описва този ход като средство за „оптимизиране на производствената организация“. „Този план ще ни позволи по-ефективно и по-гъвкаво управление на ресурсите“, твърдят от тайванския производител.

HTC продължава да изпитва сериозни трудности в основния си бизнес със смартфони, така че свиването на работната сила е логичен ход. Но операциите на компанията се свиват от години, затова не е ясно дали той ще успее да обърне тенденцията.

По-рано тази година HTC приключи сделката за прехвърляне на част от своите ресурси в смартфон бизнеса към Google, като сделката бе следствие от дългогодишното партньорство на двете компании. И тъй като спадът при смартофните е очевиден, HTC продължава да инвестира сериозно във виртуална реалност като по-перспективна област.

Доскоро се говореше, че компанията ще раздели бизнеса с VR от този със смартфони, но преди седмици HTCобяви, че отново обединява двата бизнеса, които ще има общи регионални ръководители. Това се случва в момент, в който напуска бившият шеф на поделението за смартфони Киалин Чанг.

Флагманското устройство на HTC - U12+, бе посрещнат доста хладно от специализираната преса.© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X