Ит Лидери

Siemens придоби стартъп, разработващ приложения за дигитално работно място

Computer World

Направление “Сградни технологии” на Siemens направи нова важна крачка в интелигентните решения за сгради, като придоби базираната в Оукланд стартъп компания Building Robotics Inc., лидер на бързоразвиващия се пазар на приложения за дигитално работно място. Въпреки че разработва различни платформи, които позволяват на потребителите да контролират заобикалящата ги среда, Building Robotics Inc. е известна най-вече с основния си продукт Comfy.

Стартирал през 2012 г., екипът на Comfy използва експертизата си в машинното обучение, UX дизайна и корпоративното обслужване, за да разработва софтуерни решения за операторите на сгради и потребителите. Сред клиентите на стартъп компанията са водещи предприятия на основни пазари като САЩ, Австралия, Сингапур и Индия.

С придобиването на приложението направление “Сградни технологии” на Siemens цели да свърже потребителите, местата и системите, създавайки уникална работна среда с фокус върху хората. Comfy директно се интегрира със съществуващите системи за автоматизация на сградите, информационните мрежи и IoT системите, за да осигури контрол при поискване и интелигентна автоматизация в рамките на едно-единствено интуитивно приложение. Във време, когато интелигентните технологии се превръщат в необходимост в офиса, служителите могат да използват приложението и за да правят бързи промени в температурата и осветлението, да запазват зали за срещи и да изпращат обратна връзка за работното си пространство.

"Comfy успешно преформулира начина, по който хората взаимодействат с работните си места. С присъединяването си към Siemens – световен лидер в цялостните сградни решения, откриваме по-големи възможности за ускоряване разработването на нови функционалности, за разрастване на отворената протоколна екосистема и за достигане до повече хора по целия свят”, споделя Андрю Криуков, изпълнителен директор и съосновател на Building Robotics Inc.

Иначе Building Robotics Inc. ще стане дъщерно дружество на Siemens Industry Inc., изцяло собственост на компанията, и ще продължи да оперира като самостоятелен доставчик на платформи. Двамата съоснователи – изпълнителният директор Андрю Криуков и главният технически директор Стивън Доусън-Хегърти - ще запазят позициите си в ръководния екип на компанията. Двете страни са постигнали съгласие да не се разкриват подробности по сделката, която се очаква да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X