Ит Лидери

Bosch Software Innovations откри официално новия си офис в София

Computer World

Иван Гайдаров

Броени дни, след като Bosch отбеляза 25 години от стъпването си на българския пазар с новината за 83% ръст на приходите си през 2017 г. - рекордните 170 млн. лева, развойното звено на групата - Bosch Software Innovations – откри своя нов офис в София. Модерен и функционален, новият дом на технологичния инкубатор у нас е създаден с основен фокус да осигури максимална продуктивност за разработчиците на компанията - общо 140 души, като за целта разполага с множество конферентни зали с различна площ, фокус стаи за работа и разнообразни помещения за отдих и почивка, както и напълно оборудвани кухни на всеки етаж. Най-голямата гордост на българския екип на Bosch Software Innovations обаче е, че визията и функционалността на цялото пространство е дело на вътрешните екипи на развойното звено, които в процеса на изграждане на пространствата, разделени на групи, отговарят за всяка една от зоните.

Нашият девиз е “Ние свързваме всичко”. Затова и се опитваме да предложим всичко като услуга. Нашата цел е не само да свързаме различни устройства локално, но и да осигуряваме достъп до тях от всяка една точка на света. Правим това вече 10 години, като разработваме IoT решения и услуги за нашите клиенти по целия свят – от Япония до САЩ, Европа и Китай, в очакване този пазар да започне да се разраства с още по-бързи темпове. IoT решенията и услугите обаче не могат да се разработват самостоятелно. Нужни са партньори и екосистема. Затова и ние сме горди, че можем да бъдем сериозни партньори на местната екосистема от IoT и ИТ компании”, заяви в своята реч по време на официалното откриване д-р Щефан Фербер, CEO на Bosch Software Innovations. По думите му основната цел на компанията и на групата Bosch като цяло е “да промени света – нито повече, нито по-малко.”

След него думата взе д-р Димитър Вълчев, вицепрезидент инженеринг на Bosch Software Innovations, който разказа накратко историята на компанията на българския пазар, изброявайки различните етапи от нейното развитие, довели до днешното ѝ успешно представяне, символ на което е и новооткритият офис.

Bosch Software Innovations

е развойно звено на групата Bosch, което разчита на над 600 екпсерти, разпределени в няколко центъра на компанията – четири в Германия и по един в България, Сингапур, Китай и Япония.

Технологичният инкубатор е създаден през 2008 г., след като Bosch придобива компанията Innovations Software Technology, която специализира в сферата на Интернет на нещата. Три години по-късно, през 2011 г., в техните редици се влива още един партньор – inubit - а през 2015 г. и ProSyst Software.

Основният фокус на Bosch Software Innovations е свързан с разработката на иновативни решения в сферата на “Интернет на нещата” и глобалната свързаност на всички нива – от нейните индустриални измерения до ежедневните нужди на потребителите.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X