Ит Лидери

Google с възможности за подкрепа на локални общностти от разработчици

Computer World

Google може да подпомага събития на локални общности от разработчици чрез осигуряване лектори или чрез спонсориране на дейности около организацията на събития. Това обясниха от компанията по време на софийската спирка на “пътуващото шоу” на Google Developers. Събитието се състоя в София тех парк на 21 юни.

“На първо место се опитваме да изградим платформа, върху която да стъпват общности, чрез които хората да могат да споделят своите знания и опит и която да премахва евентуалните бариери”, обясни Пшевек Пардел, управляващ Google Developers в региона. По думите му хората, участващи в подобни общности са стимулирани да взимат, но и да дават обратно свои знания.

От компанията предлагат на общностите да се възползват от техния опит при организирането на събития. Споменатите лектори могат да бъдат както от самата Google, така и външни специалисти. Компанията може да поеме разходите по транспорта и настаняването им в съответния град.

Google Developers предлага разнообразие от програми, четири от които са насочени към общностите от разработчици. Сред тях е налице и т.нар. Women Techmakers програма, която е насочена към стимулирането на жените в сферата.

Google Developers Community Roadshow предложи на гостите и няколко работни семинара на теми като „Създаване на интелигентни неща с Android Things” и „Машинно обучение с Tensorflow".

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X