Ит Лидери

Google инвестира 550 млн. долара в китайски гигант в електронната търговия

Computer World

Google разкри плановете си да инвестира 550 млн. долара в платформата JD.com – един от гигантите на китайската електронна търговия. Това е решаващо партньорство за Google, което едновременно ще спечели позиции на компанията на огромния китайски потребителски пазар и ще изпрати съобщение до конкуренти като Amazon. Това обаче далеч не означава, че JD.com няма да извлече ползи от обединението.

 

 

 

С присъединяването си към Google Shopping, JD.com, която вече се радва на инвестиции от страна на сериозни компании като Tencent и Walmart, ще подобри профила си в световен мащаб и ще спечели милиони потенциални клиенти в Югоизточна Азия, Европа и САЩ.

Що се отнася до Google, това сътрудничество дава на компанията рамо срещу установените играчи Alibaba и Amazon. JD.com е вторият по големина онлайн търговец на дребно в Китай и притежава както експертиза, така и логистична система, която Google може да използва. Основният план на Google е да "ускори начина, по който екосистемите за продажби на дребно дават потребителски опит” в глобален мащаб, както и в бързо развиващия се онлайн сектор в Югоизточна Азия.

Сделката продължава и тенденцията продукти на Google да преминават дигиталните граници на Китай, въпреки проблемите, с които търсачката на компанията се сблъска в миналото. През януари Google инвестира 120 милиона долара в платформата за електронни спортове Chushou, която бързо се оформя като основен съперник на Twitch.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X