Ит Лидери

Siemens, Lufthansa Technik и Glaxo демонстрират 3D приложения в Барселона

Владимир Владков

Успешни приложения на тримерния печат (адитивно производство) ще покажат компании на третото издание на IN(3D)USTRY, организирано в „мобилната столица“ на Европа Барселона от Fira de Barcelona. Тези приложения са в 5 основни тематични области – авиационна индустрия, автомобилостроене, търговски вериги, здравеопазване и мобилност.

На събитието, което тази година включва и нови сектори като усъвършенствано производство, пластмасови конвертори и нови материали, ще посрещне около 50 изложители. Сред тях са Siemens, Lufthansa Technik, която има голямо поделение и в България, както и и британския фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline (GSK).

Siemens ще сподели стратегията си за създаване на глобален бизнес за адитивни производствени услуги за авиационната и автомобилната индустрия, отваряйки 3D печатен център в Устър, близо до Бирмингам, в който немската компания е инвестирала 30 млн. евро. Този център ще предоставя софтуер и решения за автоматизиране на 3D печата.

От своя страна, Lufthansa ще представи постиженията на Lufthansa Technik, една от първите компании, които използват техниката за лазерно синтероване, която позволява по-бързо отпечатване на метални обекти на слоеве. Компанията ще разкрие и детайли за 3D.aero, компанията, която е създадена с Pepperl + Fuchs с цел дигитализиране на сервизите за поддръжка в авиационната индустрия.

Здравеопазването е още един от големите поддръжници на 3D печата. GlaxoSmithKline (GSK) ще разкрият подробности за своя проект за стартиране на производството на 100% персонализирани лекарства, използвайки адитивно производство. Хапчетата ще бъдат с изключително прецизна доза, предписана от лекаря, така че тя да е биологичните и клинични параметри на съответния пациент.

По време на събитието ще бъдат дадени и наградите Reshape, които са фокусирани върху „носимата“ технология и цифровото производство.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X