Ит Лидери

Паневропейската група Panoply придоби Questers

Владимир Владков

Българо-британският холдинг за разпределена разработка на специализирани софтуерни решения Questers е придобит от технологичната група The Panoply, съобщиха от Questers. Компанията планира да излезе и на Лондонската борса до края на тази година. 

Questers разполага с развойни центрове в София, Белград и Клуж, работи съвместно с партньори като Ocado Technology, Funding Circle, Accenture Strategy, Deutsche Borse и други за увеличаване на софтуерния им капацитет.

Купувачът Panoply е бързорастяща паневропейска група, създадена от взаимно допълващи се технологични компании с общи ценности, подкрепящи креативността и партньорството помежду им и при подхода към клиентите при разрешаването на комплексни бизнес проблеми, обясняват от Questers решението си да се присъединят към Panoply. За миналата година оборотът на Questers в България е 12 млн. лева.

“За 11 години създадохме дългосрочни кариерни възможности за близо 1000 софтуерни инженери в региона. Привлякохме и работим с десетки компании от цял свят за развиването на стратегическите им планове, директно подкрепяйки налагането на България като световна ИТ дестинация. Като част от групата ще изградим още по-задълбочени партньорства и ще наложим Questers като двигател за растежа на останалите компании“, коментира главният изпълнителен директор на българската компания Александър Дрангажов. Голяма част от тези над 1000 софтуерни инженери вече работят с клиентите на Questers.

След придобиването от Panoply настоящото ръководство остава изцяло ангажирано в компанията и ще подпомогне предстоящото публично предлагане на групата на лондонската борса по-късно тази година със символа TPX. След излизането на борсата Questers ще се ребрандира на TPX Questers в синхрон с останалите бизнеси от групата.

Според Нийл Ганди, CEO на The Panoply, Questers ще е ключов елемент в бизнеса на паневропейската група. „Планираме да развиваме този изключителен технологичен талант, с което ще помогнем за разширяването на капацитета и възможностите на нашите клиенти. Изцяло се ангажираме с развитието на София и другите локации като центрове за високотехнологична експертиза“, заяви за пресата Нийл Ганди.

Сред останалите членове на The Panoply са фирми от Великобритания като Manifestо, студио за разработка на цифрови стратегии, технологични консултации, Notbinary, развиващи нови тактически и стратегически идеи, и от Скандинавия - Bene Agere, предоставяща услуги за интеграция на сливащи се дружества, съвети за ускоряване на растежа и др.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X