Ит Лидери

SIRIN LABS открива развоен център у нас

Владимир Владков

Иновативна компания, разработила свръхзащитения мобилен телефон SOLARIN™ открива развоен център в България в партньорство със StangaOne1 България. Това е компанията SIRIN LABS, която само за няколко месеца е събрала $157,8 млн. в четвъртата най-голяма платформа за публични инвестиции в света и вече е сключила стратегически партньорства с лидери в индустрията като Cardano и FIH (Foxconn International Holdings).

След нишовия смартфон SOLARIN, SIRIN LABS е разработила и платформата FINNEY, включваща първия смартфон с отворен код и компютър тип „всичко в едно“. На практика FINNEY е серия смарт устройства, които ще създадат независима блокчейн мрежа, използваща механизма на децентрализирания регистър (distributed ledger). Тя ще даде възможност за бързи плащания между участниците в мрежата, без да има нужда да „се копае“. Устройствата FINNEY ще разполагат с офлайн крипто портфейл с най-популярни криптовалути. Предвижда се разработка на потребителски интерфейс, който да се справи с техническите затруднения, свързани с осъществяването на крипто транзакциите, така че потребителите да разполагат с платформа за удобни и защитени плащания.

През март т.г. SIRIN LABS привлече Лео Меси за участие в реклама на своите продукти. Снимка: SIRIN LABS

SIRIN LABS е швейцарска компания с централа в Шафхаузен, Северна Швейцария, а нейни офиси и R&D центрове има в Лондон и Тел Авив. Сега SIRIN LABS е решила да набере свой екип в София, като ще търси талантливи инженери в областта на разработката на Android, на Java и и Quality assurance, обявиха от Stanga One1.

SIRIN LABS e сред лидерите в разработката на защитена потребителска електроника с отворен код, сближавайки света масовите устройства и блокчейн икономиката. На 28 май 2018 г. в София пристига вицепрезидентът на SIRIN LABS Амит Крелман, който ще обясни мисията и визията на компанията за преодоляване на пропастта между масовия пазар и блок икономиката, като се създаде лесен за използване, освободен от такси и изключително сигурен стандарт, допълват от Stanga One1.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X