Ит Лидери

Deloitte и Seal Network ще създават мрежа са борба с фалшифицирането за ЕК

Владимир Владков

Фалшифицираните стоки, подправените сайтове, фалшивите новини са все по-сериозен проблем и за потребителите, и за производителите, и за правителствата. С нов „блокатон“ (софтуерно състезание, в което участниците ще използват блокчейн технологии) Европейската комисия се опитва да привлече компании, които ще създадат инфраструктура за борба с фалшифицирането. „Блокатонът“ открива пътя за сътрудничество между водещи институции, експерти по домейн имена, партньори от индустрията, правителствата и технологичните компании, за да създадат съответните прототипи за справяне с предизвикателството с фалшифицирането.

Seal Network e била избрана от Европейската комисия да се състезава в този „блокатон:, като тя ще си сътрудничи и с Deloitte. Събитието ще се проведе в Брюксел от 22 до 25 юни 2018 г.

Seal изгражда мрежа, която може да защити целия европейски континент от престъпления, свързани с продукти, като например фалшифициране им. Компанията комбинира технологията за „верига от блокове“ с чипове за комуникация с малък обхват (NFC) и с мобилно приложение, което сигурно да потвърждава автентичността на продукта. С приложението на Seal потребителите и държавните институции като митнически агенции например, могат лесно да проверят дали даден продукт е фалшив или автентичен.

„Европейската комисия с основание установи, че борбата с фалшифицирането е сред най-добрите сценарии за използване на технологиите за разпределен, децентрализиран регистър. Затова с удоволствие се присъединихме към блокатона и ще се стремим да изградим европейската инфраструктура за автентичност, така че тя напълно да съответства на причината да основем нашата компания“, коментира Барт Фърсфоър, главен изпълнителен директор на Seal Network.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X