Ит Лидери

Microsoft придобива компанията за обучение на изкуствен интелект Semantic Machines

Computer World

В понеделник, Microsoft обяви, че е придобила компанията Semantic Machines, за да подсили продуктите и услугите си, базирани на изкуствен интелект, като Cortana, Azure Bot Service и Microsoft Cognitive Services. Придобитата компания има разработки в области като речев синтез, дълбочинно обучение и обработка на естествен език.

Semantic Machines е описвана като компания, която се стреми да създава разговорен интерфейс, захранван от изкуствен интелект, който позволява на машините "да комуникират, да си сътрудничат, да разбират човешките цели и да изпълняват задачи." Това ще помогне на Microsoft да се конкурира с инициативите на свои конкуренти като Alexa на Amazon, Siri на Apple и Bixby на Samsung.

Освен това, компанията е събрала множество експерти в разговорния интерфейс като Лари Гилик, бивш главен научен сътрудник на Siri, и известни изследователи като проф. Дан Клайн от UC Berkeley и проф. Пърси Лианг от Станфордския университет.

"С придобиването на Semantic Machines ще създадем център за високи постижения в изкуствения интелект в Бъркли, за да преминем границите възможностите, които в момента дават езиковите интерфейси", обяви Дейвид Ку, директор на изследователските екипи в сферата на изкуствения интелект на Microsoft.

Основана през август 2014 г., Semantic Machines привлече 8.5 млн. долара през тази година и още 12.3 млн. долара през декември 2015 г. Сред инвеститорите са имена като Bain Capital Ventures и General Catalyst Partners.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X