Ит Лидери

ZTE все пак ще получи шанс да се върне на пазара

Computer World

На ZTE ще бъда даден шанс да ѝ бъдат снети наложените санкции и да продължи да произвежда смартфони и телекомуникационно оборудване. Това става ясно официален пост в Twitter на Доналд Тръмп.

Американският президент съобщава, че заедно с китайския си колега Си Дзинпин работят за разрешаване на ситуацията около китайския производител и забраната той да получава ключови продукти и технологии от свои американски партньори като Qualcomm и Google. До Министерството на търговията на САЩ пък вече са изпратени съответните указания.

Доналд Тръмп не посочва дали има и условия, и ако да – какви, за да бъдат вдигнати санкциите над ZTE, както и кога компанията ще може да продължи дейността си. В края на миналата седмица от там предоставиха допълнителни материали на Бюрото по индустрията си сигурността към Търговския департамент на САЩ.

Миналата седмица стана ясно, че ZTE на практика е прекратила дейността си заради санкции, въведени от САЩ поради доставки на телекомуникационна техника за Иран. В резултат компанията загуби достъпа до американски технологии и компоненти до 2025 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X