Ит Лидери

Български ИТ фирми се състезават за глобалните аутсорсинг награди GSA

Владимир Владков

Близо 40 софтуерни и аутсорсинг компании са избрани за финалния етап на конкурса на Глобалната аутсорсинг асоциация (GSA), като те ще се състезават за престижните отличия Global Sourcing Awards в общо 17 категории. Близо 10% от финалистите са български ИТ фирми или са международни корпорации, които разполагат със сериозни екипи в България, осъществяващи голяма част от дейността им.

Сред тях са доставчиците на аутсорсинг, консултантски и софтуерни услуги 60K, EPAM, Bulpros, Accedia, Programista, IBA Group, PWC и др. Някои от тях се състезават в няколко категории като 60K, включително заради договора си със Zumba® Fitness, Accedia (включително в проект на годината, реализиран в Meetzoo), EPAM (също в 3 категории). Пловдивската компания Programista има новинации в 4 категории, включително за доставчик на услуги на годината, разполагащ с персонал до 1000 служители (в конкуренция с Accedia и 60K), софтуерен доставчик на годината, за изключителни постижения в областта на корпоративната социална отговорност (Corporate Social Responsibility), както и за наградата Customer Experience provider of the Year (за нея отново се конкурира със 60K).

„За нас е чест да сме включени в тази престижна класация и да работим наравно с толкова силна, мотивирана и компетентна конкуренция. Номинациите доказват, че страната ни се налага все по-устойчиво като регионален лидер и генератор за висококачествени услуги в областта на ИКТ. Все повече български компании демонстрират професионализъм на световно ниво и привличат глобални клиенти, които реализират мащабни проекти в България и изнасят цялостни процеси и услуги. Стремим се да сме основен участник в този процес“, заяви за медиите Димитър Манчев, изпълнителен директор на Програмиста. През последните 2 години компанията спечели редица награди от БАСКОМ, Българската аутсорсинг асоциация, БАИТ и др.

Тази година церемонията по награждаването ще е част от годишния форум Global Sourcing Summit and Awards, който се организира от GSA в началото на октомври в Кейптаун, Южна Африка. Южна Африка наред с Мавриций, Северна Ирландия и Украйна ще се борят за отличието „Глобална дестинация на годината“. През 2016 г. домакин на годишния форум на GSA беше България (тогава асоциацията все още се наричаше Европейската аутсорсинг асоциация EAO). Тогава две български компании станаха носители на награди за най-добрите в индустрията на изнесените процеси в Европа. ScaleFocus победи в категория „Eвропейски доставчик на услуги на годината за сектора на малките и средни предприятия“, а Imperia Mobile – в секция „Най-добра аутсорсинг работа в България“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X