Ит Лидери

Tesla с по-малки загуби от очакваните, удвоява седмичното производство на Model 3

Computer World

В сряда, от Tesla съобщиха, че финансовите загуби на компанията за първото тримесечие на тази година са по-малки от очакваното, като също така се похвалиха, че постигат осезаем напредък в производството на електрически автомобили Model 3. Компанията на Илон Мъск отчита нетни загуби от 784.6 млн. долара при 3.4 млрд. долара приходи.

 

 

Коригираната загуба на акция е била 3,35 долара. За сравнение, очакванията бяха за 3,42 долара при приходи от 3,32 милиарда долара. Самите акции на Tesla пък нараснаха с по-малко от един процент и достигнаха нива от 303 долара за акция.

Базираната в Калифорния компания отчита "значителен напредък" в увеличаването на производството на електромобила Tesla Model 3, считан за ключове за пазарното ѝ представяне. Преди планирано спиране на производството с цел оптимизиране на системата, Tesla достигат до 2,270 превозни средства седмично, което обаче е далеч от целите, които си поставя главният изпълнителен директор Илон Мъск.

"Продължаваме да се стремим към производството на 5 000 електромобила седмично и трябва да го постигнем в рамките на два месеца, но опитът ни сочи, че специфичните нива на производство са трудно прогнозируеми, ако търсим 100% точност", коментира Мъск в писмо до акционерите на компанията и добавя, че, за да постигне тези нива, Tesla ще затвори отново за модификация производствената си линия.

По думите на Мъск ако подобренията се планират точно, Tesla ще излезе на печалба през втората половина на тази година.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X