Ит Лидери

21 млн. лева са приходите на Информационно обслужване за 2017 г.

Владимир Владков

Общи приходи в размер на 21 млн. лева и печалба от близо 1,45 млн. лева за 2017 г. отчете държавната ИТ компания Информационно обслужване АД. Приходите са нараснали с 4,5% спрямо постигнатото през 2016 г., докато печалбата е на същото ниво. Рентабилността на компанията е 7%, заявиха от дружеството.

От компанията уточняват, че за периода 2013 – 2017 г. се наблюдава непрекъснато нарастване на приходите и печалбата на един служител, т.е. повишена е ефективността на труда. Броят на заетите в дружеството е намалял с 11%, а печалбата от дейността на един служител е скочила с 20 на сто. Именно това е един от факторите, позволило и увеличаване на средната работна заплата с над 30%.

„Намалението на числеността на състава е в резултат на оптимизиране на процесите по административно обслужване в дружеството чрез тяхното централизиране. Средствата се пренасочват за възнаграждения на служители с ключови компетенции и привличане на нови висококвалифицирани експерти към екипа на компанията“, обясняват от Информационно обслужване.

През миналата година компанията е изпълнявала редица проекти за системи с национално значение, включително за наблюдение и управление на информационно-комуникационната инфраструктура на МвнР. Специалисти на компанията са модернизирали Интернет портала на МВР; изработване са интернет сайт и мобилно приложение за нуждите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 и др.

Освен това през 2017 г. компанията е преминала успешно одита за оценка на съответствие с изискванията на регламента на ЕС 910 от 2014 г. Сертификатът е издаден от френския сертифициращ орган LSTI SAS.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X