Ит Лидери

Telekom Austria планира да похарчи €1 млрд. за придобивания

Владимир Владков

A1 Telekom Austria Group разполага със сериозен бюджет за придобивания, чрез които да засили позициите в страните, в които вече има оператори (вкл. в България), както и за да навлезе на нови пазари в Източна Европа. Това е заявил през агенция Reuters Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на телекомуникационната група, в която мажоритарния дял от акциите са собственост на мексиканския милиардер Карлос Слим чрез America Movil.

Платер съобщи за новинарската агенция, че сумата за тези сделки може да достигне 1 милиарда евро, като компанията „гледа на Изток за нови бизнес възможности“.

A1 Telekom Austria Group вече оперира в България, Хърватска, Беларус, Словения, Сърбия и Македония, както и в родната Австрия. Освен това групата има миноритарен дял и в Telecom Лихтенщайн.

На по-големите пазари, включително в България, компанията предоставя конвергентни фиксирани, мобилни и телевизионни услуги.

Коментарът на Платер пред агенция Reuters бе направен по повод раздвижването в сектора след изтеглянето на Telenor и предстоящото по-масово навлизане на чешката PPF Group, която притежава оператора О2 в Чешката република.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X