Ит Лидери

Bright Consulting придоби специализираната в ServiceNow софийска фирма ZIROSS

Владимир Владков

Българската компания Bright Consulting е решила да придобие софийската фирма ZIROSS, която разполага с най-големия екип на Балканите от специалисти по облачната платформа ServiceNow. По този начин Bright Consulting ще разшири портфолиото си от услуги по управление на ИТ и бизнес процеси. С придобиването на ZIROSS технологичната компания ще предлага на клиентите по-широк спектър от решения за оптимизация на бизнес процесите.

„ZIROSS притежава широк опит в разработката на иновативни решения за дигитализация с облачната платформа ServiceNow.  ServiceNow e софтуерна компания от Санта Клара, Калифорния, чийто приходи за 2017 г. са $1,93 милиарда“, обясняват от Bright Consulting. След придобиването на ZIROSS в обединената компания ще работят над 70 специалисти. Цената на сделката не бе обявена.

Ангел Кънчев, генерален мениджър на Bright Consulting. Снимка: Bright Consulting.

От своя страна, екипът на ZIROSS работи с международни клиенти от сферата на финансите, човешките ресурси, логистиката, ИТ и обслужване на клиенти. Нейният екип е реализирал редица важни проекти, включително в компании като HSBC (за управление на HR услуги), BP (разработване на иновативни приложения за управление на ИТ услуги в ServiceNow) и Experian (интеграция на ServiceNow с външни системи).

„Проучване на McKinsey & Company от 2017 г. показва, че по-малко от 40% от индустриите са дигитализирани, независимо от дълбокото навлизане на технологиите в някои области като медии и търговия. Има още много за правене, коментира за пресата Ангел Кънчев, генерален мениджър на Bright Consulting. - Добрата новина е, че все повече фирми поставят дигитализацията на ключово място в своите приоритети. За съжаление много компании срещат трудности още на експериментално ниво“, добавя той.

Според него, придобиването на ZIROSS се вписва в бързорастящата необходимост от автоматизация на бизнес процеси в ключови индустрии като финансови услуги и банкиране, застраховане, телекомуникации и ИТ. „Помагаме на бизнеса да се развива в условията на ускорена дигитализация. Проучванията ясно показват, че когато фирмите адекватно отговорят на предизвикателството на дигитализацията, техните резултати също се подобряват“, допълва Ангел Кънчев.

Към момента Bright Consulting е реализирала успшено 500 проекта за клиенти в 19 държави на три континента, включително за международни компании като А1 Telekom Austria Group, UniCredit Bulbank, DSK Bank, Triglav Insurance Slovenia, шведските GDM Konsult, Forsagingskassan и други. Само през 2017 г. Bright Consulting е завършила успешно проекти за клиенти в 15 държави. В периода 2012 – 2017 г., броят на служителите на фирмата е нараснал с 250%.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X