Ит Лидери

Plantronics придобива Polycom за $2 млрд.

Computer World

Производителят на слушалки Plantronics си купува сериозна част от пазара на обединени комуникации, придобивайки доставчика на решения за видео конференции Polycom. Сумарната стойност на сделката е 2 млрд. долара.

Тя включва плащане на 948 млн. долара в брой, както и 6,3 млн. акции на Plantronics, чиито нетен дълг се оценява на 690 млн. долара. Акционерите на Polycom ще притежават общо 16 на сто от обединената компания.

Придобиването на Polycom отваря възможности за Plantronics да се развива в сферата на комуникациите и пазара на решения за съвместна работа, осигурявайки по-широко портфолио от допълващи се продукти и услуги.

Пазарът на решения за сътрудничество се оценява на около 39,9 млрд. долара и е движен от иновации в сферите на видеото, аудиото, анализите на данни и свързаните с тях услуги.

По думите на главния изпълнителен директор на Plantronics, Джо Бъртън, придобиването на Polycom ще позволи на компанията да предложи цялостно портфолио от продукти за комуникации и съвместна работа. Директорът на Polycom, Мери Макдоуъл, пък допълва, че обединението на двете организации ще разшири кръга от решения, достъпни за клиентите и партньорите.

Припомняме, че през април 2016 г. в се появиха съобщения, че Mitel планира да придобие Polycom. Цитираната тогава сума отново бе 2 млрд. долара. До такава сделка обаче така и не се стигна.

Настоящото придобиване вече е получило одобрението от бордовете на двете компании. Предстои получаване на разрешение от регулаторните органи.

Cisco и Polycom държат 78% от световния пазар на т.нар. телепрезънс решения, съобщи наскоро Synergy Research Group. Техният сумарен дял е над 75 на сто вече шест тримесечия. През втората половина на 2017 г. на Cisco са се падали 55% от пазара, а на Polycom – 23%.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X