Ит Лидери

Хакерска група е крала пари от игрални автомати чрез подменен софтуер

Владимир Владков

Организираната престъпна група, която е променяла софтуера на игрални автомати в казина и игрални зали в цялата страна, е била „неутрализирана“ при специална операция на служители от отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, като акцията е била ръководена от Софийска районна прокуратура, съобщиха от МВР.

Групата била изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, чрез който е „изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери“, е установило разследването.

„Групата е действала изключително конспиративно и професионално, а всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един е симулирал участие в хазартните игри, друг е контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно–информационните данни в софтуера на хазартните автомати“, поясняват от МВР.

По време на специалната операция са задържани четирима непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите процесуално – следствени действия от задържаните и от автомобилите им са били иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

„Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212 от НК“, допълват от МВР.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X