Ит Лидери

ActivTrades мигрира услугите към IBM Cloud

Computer World

Регистрираният във Великобритания български онлайн брокер ActivTrades обяви, че мигрира системите си към IBM Cloud. Чрез тази стъпка от там възнамеряват да осигурят по-бързи и по-сигурни услуги на своите клиенти. 

„Новата облачна структура предоставя на клиентите ни бърз достъп до актуална трейдинг информация и по-сигурна среда. Бързата миграция се дължи на гъвкавата облачна структура на IBM Cloud. Днес цикълът за създаване на нови услуги от ИТ страна е драстично по-кратък“, споделя Сашко Лазаров, глобален ИТ мениджър ActivTrades.

Освен облачната инфраструктура, споразумението между IBM и ActivTrades обхваща и други технологични услуги на IBM, включително и такива, свързани със сигурността. Сътрудничеството с IBM помага за оптимизиране на операциите и за осигуряване на бърза, сигурна и ефективна търговия.

ActivTrades е онлайн брокер в Англия с около 50 000 клиенти, предоставящи ДЗР търговия с валута, акции, злато, петрол, криптовалути. Услугите се предоставят посредством собствена платформа за търговия ActivTrader и още две известни платформи MetaTrader 4 и 5. Компанията генерира средно над 87 млрд. долара оборот. Централният офис се намира в Лондон, като има офиси и в Милано, София, Дубай и Насау. У нас е и развойното звено за разработка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X