Ит Лидери

Дискусия на ЕК с онлайн въпроси ще обсъжда качеството на храните в ЕС

Владимир Владков

Публична дискусия за качеството на храните в страните от Европейския съюз и интегрираният подход в тази област на Европейската комисия, организира на 8 март в София Представителството на ЕК у нас. В дискусията в Гранд Хотел София, която ще продължи около час и половина, ще участва Витянис Андрюкайтис, европейски комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните, и Десислава Танева, председател на комисията по земеделието и храните в 44-то Народно събрание.

По време на гражданските диалози участниците могат свободно да задават своите въпроси към участващия представител на Европейската комисия. Въпроси се приемат и онлайн, тъй като диалозите обикновено се излъчват на живо в интернет, обясняват от Представителството на ЕК.

„Европейските граждани трябва да имат достъп до безопасни и здравословни храни, отговарящи на най-високите стандарти. За целта Европейската комисия разработи интегриран подход, който цели гарантиране както защитата на живота и здравето на човека, така и защита на интересите на потребителите и лоялната търговия с храни, като се вземат предвид здравето на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и околната среда“, допълват от представителството.

Събитието е със задължителна предварителна регистрация онлайн, като линкът ще бъде достъпен до 12:00 часа на 7 март 2018 г. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата. Европейската комисия насърчава пряката комуникация между европейските комисари и гражданите. От януари 2015 г. досега са организирани над 500 диалога в над 160 града в Европейския съюз. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X