Ит Лидери

Falcon.io придобива българо-датската Komfo

Computer World

Доставчикът на софтуер за управление на корпоративни профили в социални медии Komfo е процес на придобиване от датския разработчик Falcon.io. Komfo е създадена преди около десетилетие от български и датски съдружници.

Според съобщение до медиите чрез тази стъпка Falcon.io възнамерява да ускори развитие развитие, след като през 2017 г. Компанията е надминала прогнозите за органичен растеж от 40%. 

„Ще се радваме да работим с екипа на Komfo и заедно да постигаме глобални успехи благодарение на включването на разработените услуги в портфолиото на Falcon. Професионализмът на колегите по отношение на анализите и мобилни реклами е на световно ниво и за нас ще бъде удоволствие да предложим тези продукти на бързо нарастващата ни клиентска база. Всичко това ще осигури допълнителни предимства и по-добра функционалност на клиентите на Komfo, които ще приветстваме в нашето увеличаващо се семейство“ – каза Улрик Бо Ларсен, основател и СЕО на Falcon.io.

Убедени сме, че тази сделка е важна стъпка напред, която ще допринесе не само за усъвършенстването на развойния ни център в България, но и за целия ИТ бранш в страната" – сподели Динко Танев, управител на Komfo в България.

Falcon.io има офиси в Копенхаген, Ню Йорк, Берлин и Будапеща и е успяла да изгради клиентска база от около 1500 бранда, за които работи в Европа и в Северна Америка. Придобиването укрепва позицията на компанията като лидер на европейския пазар с ясна глобална амбиция за своята платформа за социални медии и управление на взаимоотношенията с потребители.

Екипът на Falcon.io ще продължи да обслужва клиентите на Komfo. Двете страни не разкриват стойността на сделката.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X