Ит Лидери

SoftOne Technologies придобива Unisoft

Computer World

SoftOne Technologies (член на Olympia Group) е крайният победител в процеса по наддаване за придобиването на Unisoft SA, като споразумението за придобиването е подписано на 23 февруари 2018 г. и ще бъде финализирано веднага след решението на съда, одобряващо плана за преструктуриране.

 

 

Очаква се придобиването на Unisoft от SoftOne да увеличи значително общите пазарни дялове на компанията, както и да разшири мрежата от партньори и технологичното ноу-хау на SoftOne, поставяйки компанията на водеща позиция на гръцкия пазар на информационни технологии.

Повече от 30 години Unisoft е една от водещите софтуерни компании в Гърция. Клиентска ѝ база надхвърля 22 000 софтуерни инсталации в малки и големи компании в Гърция и в чужбина, както и мрежа от над 300 партньори с годишен оборот над 7 млн. Евро.

"Придобиването на Unisoft представлява историческа и същевременно вълнуваща сделка, която обединява под един покрив две от най-големите софтуерни компании в Гърция, като съществено променя динамиката на пазара на бизнес софтуер в страната. Освен това споразумението засилва нашата стратегия за постигане на допълнителен потенциал за растеж на международните пазари чрез синергии ", коментира главният изпълнителен директор на SoftOne Антонис Кирязис.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X