Ит Лидери

Takeaway.com придобива BGmenu

Computer World

BGmenu, доставчикът на храна с най-голям брой поръчки в България, подписа споразумение за придобиване с Takeaway.com. По този начин Takeaway.com засилва позициите си в Източна Европа, което е и част от стратегията за разширяване на компанията на Стария континент, а българската компания става част от портфолиото на един от европейските лидери в сферата, който притежава и най-големите онлайн доставчици на храна в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия (част от стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента на всеки от пазарите, в които оперира).

 

 

Радваме се, че ставаме част от най-бързо развиващата се онлaйн компания за доставка на храна в Европа. Вярваме, че има значителен потенциал и възможности за развитие на българския пазар, а партньорството ни с Takeaway.com е най-добрата възможност за нас да затвърдим успеха си тук. С експертизата и допълнителната инвестиция на Takeaway.com, значително ще подобрим услугите си както за крайния потребител, така и за нашите партньори - заведенията, с които работим“, коментира Владимир Давчев, изпълнителен директор и основател на Bgmenu.

С придобиването на BGmenu добавяме към бизнеса си един бързо развиващ се пазар за доставка на храна със значително количество потребители. В България планираме да приложим същата стратегия, която доведе до бърз ръст на бизнеса ни и в Полша с Pyszne.pl”,и заяви от своя страна Жиц Гроен, изпълнителен директор и основател на Takeaway.com.

Сделката е на стойност 10,5 милиона евро, като ще бъде платена в брой. За да ускори развитието на бизнеса си тук, Takeaway.com ще инвестира значителна сума в българския пазар, която не се уточнява на този етап.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X