Ит Лидери

Nokia ще преразгледа бизнеса си с цифрово здравеопазване

Владимир Владков

Nokia обяви, че е започнала да разглежда „стратегически възможности“ за своето бизнес поделение за цифрово здравеопазване. Отделът "Digital Health" е част от по-голямата компания Nokia Technologies, като той включва продукти за крайни клиенти и за корпоративни потребители, като произвежда и продава цялостна екосистема от хибридни смарт часовници, кантари и цифрови медицински уреди. Този отдел бе подсилен през 2016 г., когато Nokia придоби бизнеса на френския производител на носима електроника Withings за $170 млн.

В изявлението на Nokia пише, че това преразглеждане „може да доведе, а може и да не доведе до каквито и да е транзакции или до други промени“. За Nokia цифровата медицина се превърна в стратегически фокус в момента, в който обяви, че ще намали инвестициите си на пазара на VR устройства. Сега след VR очилата сякаш и бизнес в сферата на е-здравеопазването не се развива според очакванията, така че Nokia Technologies все повече ще разчита на приходите от лицензи.

В изявлението на Nokia от 15 февруари се добавя, че „патентният бизнес, партньорствата за марката и технологичните лицензи на Nokia Technologies не са предмет на престоящото стратегическо преразглеждане”.

В същото време компанията продължава да залага на бъдещ растеж на технологии като 5G и IoT.© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X