Ит Лидери

eBay очаква ръст на търговците от България през 2018 г.

Computer World

Оборот от над 3 млн. лв. За миналата година са реализирали най-успешните 10 дебютанти от България в eBay. От платформата допълват, че това прави средно 300 хил. на търговец, макар че някои имат приходи от по над 1 млн. лв.

По данни на eBay, най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност. Най-популярните продукти, продавани в онлайн магазина от нашенци обаче са автомобилните гуми (24 411 артикула), следвани от тениските (21 339) и връхните дрехи (6960).

От eBay подчертават, че „новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби“. Най-успешните от тях има такива осъществили продажби в 59 чужди държави.

Интересен факт – пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство.

По думите на Иля Кретов, Генерален директор на eBay отговарящ за новите европейски пазари, платформата дава незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X