Ит Лидери

Lufthansa и Konica Minolta с общ проект в подкрепа на мобилната работа

Computer World

След като през миналата година всички салони на авиокомпания Lufthansa в Германия бяха оборудвани с многофункционални устройства за безплатни печатни и копирни услуги с възможност за WiFi връзка на Konica Minolta, сега двете компании планират да разширят сътрудничеството си в международен мащаб. С цел максимално улеснение на мобилната работа на клиентите на авиокомпанията, Konica Minolta ще предложи тази услуга във всичките ѝ салони по целия свят.

"Прекарахме дълго време в търсенето на сигурно и надеждно решение за печат и копиране в нашите салони, което да е изключително лесно за употреба. Намерихме подходящия партньор за това в лицето на Konica Minolta. Текущите данни за потребителите във Франкфурт и Мюнхен показват, че новата услуга е много популярна сред нашите гости ", коментира Катрин Шмитнер, мениджър на Lounge Projects в Lufthansa AG.

По думите ѝ с тази инициатива авиокомпанията отговаря на постоянно разстящия дял на хората, които работят в мобилен режим.

В своите разработки Konica Minolta залага на опростени и интуитивен потребителски интерфейс. Гостите в салоните на Lufthansa вече могат просто да изпратят своите документи на конкретен имейл адрес и след това да получат ПИН-код, който да използват за принтиране от системата. Това става благодарение на приложението, отговарящо на най-строгите изисквания за сигурност - Secure Guest Print - част от платформата bizhub Evolution на Konica Minolta. Освен това всички гости могат без код да ползват безплатната услуга за копиране. Интегрирането на функцията за сканиране е планирано за в бъдеще.

"В Konica Minolta сме твърдо убедени, че в бъдеще работата ще бъде по-скоро ситуация, отколкото място. Ето защо използваме широка гама от интелигентни решения за насърчаване на мобилността и се радваме, че успяхме да вдъхновим Lufthansa с нашите концепции ", заявява от своя страна Йоханес Бишоф, президент на Konica Minolta “Бизнес решения” - Германия.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X