Ит Лидери

127 кандидатури за „Наградите на БАИТ” за 2017 г.

Computer World

127 регистрации от 88 личности, компании и институции бяха направени в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2017 до крайния срок за подаване на кандидатури, който изтече в 24:00 ч. на 15 януари.

Според организаторите, традиционно, най-много са кандидатурите за Образователната награда 24. 21 са подадените кандидатури в новата категория „Успешен български ИКТ продукт“, където компаниите представят собствени продукти, които позиционират българския ИКТ бранш на световния пазар.

Младежката награда се радва на 14 подадени проекта. Тази година конкурсът отбелязва и нов рекорд за най-малък участник – Соня Генова на 10 години кандидатства с разработено от нея мобилно приложение.

Новите категории, които акцентират на популяризирането на България като дигитален хъб на региона, също регистрират сериозен интерес, подчртяват от БАИТ. „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“ е с 12 участника, които активно работят извън границите на страната.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните категории. Носителите на 11-те награди ще бъдат обявени на официална церемония през м. февруари.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X