Ит Лидери

Canon с видео система за дистанционно наблюдение на събития

Computer World

Система за пълноценно гледане на събития от разстояние, наречена Free Viewpoint Video System, представи Canon. Според разработчиците тя е подходяща за спортни събития, които изискват внимание към детайла. Решението позволява случващото се да се наблюдава от най-различни ъгли, като по този начин отпадат ограниченията, свързани с добрата гледна точка.

Free Viewpoint Video System е базирана на специално създадени оптични и сензорни технологии. Тя включва няколко камери с висока резолюция, позиционирани на стадиона или на мястото на събитието, които са свързани в мрежа и контролирани със специално разработен софтуер. Технологията за обработка на изображения автоматично трансформира видеоклиповете в 3D визуализация с висока резолюция.

Зрителите могат свободно да местят виртуалната камера по свое желание и да гледат видеото от която точка предпочитат. „Това позволява човек напълно да се потопи в атмосферата и дори да придобие усещането, че е сред играчите на терена“, обясняват от Canon.

След въвеждането на този нов начин за гледане на спортни и други събития, компанията планира потенциалното прилагане на решението и при тренировките на различни спортове.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X