Ит Лидери

Български стартъп разработи AI решение за обработка на данни

Computer World

Американската високотехнологична компания със сериозно българско участие HyperScience представи своя продукт за идентифициране на данни и извличане на ръкописен текст HyperExtract. Решението работи много по-прецизно от всичко, което индустрията е виждала до този момент, твърдят от компанията, а фактът, че сред клиентите им се открояват имената на някои от най-големите корпорации, държавни институции и агенции в САЩ, Австралия и страните от ЕС, гарантира високото качеството на разработката.

Основана през 2013 г. от Красимир Маринов, Владимир Цанков и Питър Бродски, компанията вече има два офиса - в София и Ню Йорк, като за това време успява да привлече и инвестиции от 20 млн. долара. Днес екипът им наброява 50 души и продължава устойчиво да нараства.

HyperScience е изцяло насочена към разработката на продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка до този момент, като за това компанията разчита на последните иновации в изкуствения интелект, като дълбоко обучение и компютърно зрение. HyperExtract напълно се вписва в тази концепция, като автоматично идентифицира вида на документа, сегментира съдържанието му и извлича съответната информация от него. Това спестява ценен ресурс от време и пари за всяка организация, автоматизирайки ръчното сортиране на входящи формуляри, обработването на нечетливо сканирани документи, четенето на ръкописен или лошо отпечатан текст и ръчното въвеждане на масивни данни в софтуерна база.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X